Hoe overleef je de overwhelm? (+gratis meditatie voor jou)

Respect, een heleboel respect, dat is wat ik heb gekregen voor al die ondernemende mama’s. Zeker in deze ‘stay at home corona tijd’, maar eigenlijk ook gewoon in het algemeen.

Nu ik zelf net bevallen ben van onze dochter Hanne, bijna weer ga starten met een nieuw project van 2,5 dag per week én vol aan de slag wil met de VONKacademy werd het me ineens zwart voor de ogen. Hoe ga ik dit eigenlijk combineren? Hoe zorg ik dat ik niet meer kolf, dan dat ik ‘live’ voed? Hoe behoud ik mijn connectie met mezelf en de inspirator in mij terwijl ik niet eens de ruimte voel om in mijn eentje een stuk te wandelen?

Ik voel al druk op mijn borst terwijl ik dit schrijf. 

Ik wil teveel. Altijd al een dingetje geweest, maar vanuit mijn ‘lekker knallen’ mentaliteit kon ik dat altijd goed opvangen. Tot ik in 2016 vol burn-out thuis kwam te zitten. ‘Lekker knallen’ bleek niet de meest passende strategie meer voor mij… 

Nu, zo’n 10 weken na mijn bevalling merkte ik dat ik door alle overwelming, nieuwe dingen en vermoeidheid vol in mijn oude patronen ben gaan zitten. ‘Gewoon even doorzetten’, ‘klusje erbij’ en totaal voorbijgaan aan wat er in mijn lijf eigenlijk gebeurde. 

Weer als ‘inspirator’ aan de slag gaan triggerde daardoor meteen allerlei niet helpende gedachtes: ‘ik voel me helemaal geen inspirator meer’, ‘kan ik dit eigenlijk wel?’, ‘wil ik dit wel doorzetten?’.

Mijn redding? Ik heb me omringt met hele mooie medeondernemers en coaches. Ook bezit ik nu de kwaliteit om mezelf te helpen. Om terug te keren naar mijn gevoel. Om orde in mijn eigen chaos te creëren.

Om mezelf te helpen nam ik een geleide meditatie op die ik ooit van mijn kundalini yoga juf leerde. Een meditatie die helpt je gedachtes en gevoelens toe te staan en deze te neutraliseren tot 1 rustige uitkomst. In slechts 10 minuutjes schep je orde in jouw chaos en weet je, net als ik, weer wat je precies te doen staat….

Ik ben benieuwd of deze blog/meditatie je geholpen heeft, laat je het me weten? Liefs Rosanne

P.s. je kan de meditatie downloaden en opslaan op bijvoorbeeld je telefoon, dan kan je ten allen tijden jezelf weer hervinden.

0 reacties

Gerelateerde artikelen

CONTACT

VOLG ONS OP

SPOTLIGHT