Wat is onvoorwaardelijke liefde en hoe kom je daar?

~ VALENTIJNSDAG ~ 14-02-2020 door Renée Overboom
Heb jij het ook ooit gedaan? Een (anonieme) valentijnskaart verstuurd naar je liefde? Met heel je ziel en zaligheid in de hoop dat je opgemerkt wordt… Word je liefde beantwoordt of blijft het stil… en blijf jij achter met een gevoel van leegte…


Als we het hebben over liefde denken we vaak in de eerste plaats aan liefde tussen twee mensen. Dat liefde iets is wat in de relatie tussen twee mensen plaatsvindt. Maar wat is liefde eigenlijk? En hoe zit het met onvoorwaardelijke liefde?

Onvoorwaardelijke liefde betekent dat je liefde ervaart en deelt zonder daar voorwaarden aan te stellen, zonder ook maar iets voor je liefde terug te verwachten.

Onvoorwaardelijke liefde betekent dat je liefde ervaart en deelt zonder daar voorwaarden aan te stellen, zonder ook maar iets voor je liefde terug te verwachten.

Onvoorwaardelijke liefde komt vanuit je eigen kracht. In tegenstelling tot voorwaardelijke liefde die voortkomt uit een gevoel van gebrek aan liefde waardoor je als het ware zegt; ‘ALS jij mij … geeft, DAN geef ik jou liefde…’ Je zou dan ook kunnen zeggen dat voorwaardelijke liefde voortkomt uit leegte en onvoorwaardelijke liefde voortkomt uit overvloed. Want als je alles in jezelf al hebt, dan hoeft een ander je in wezen niets meer te geven.


Maar hoe doe je dat nou, liefde vanuit overvloed laten stromen? De sleutel ligt (zoals met alles) bij jezelf. Het cliché is waar; je kunt een ander niet geven wat je zelf niet hebt. Dus laat me je een vraag stellen: hoe onvoorwaardelijk heb jij jezelf lief?

Dus laat me je een vraag stellen; hoe onvoorwaardelijk heb jij jezelf lief?


De nieuwe online training Heartfulness Essentials leert jou jezelf lief te hebben, onvoorwaardelijk, op alle lagen van je zijn; body, mind en soul. Met praktische oefeningen en handvatten om te evalueren hoe Heartful jou leven nu al is, en boordevol suggesties om tips om de zelfliefde nog rijkelijker te laten stromen.


Speciaal voor Valentijnsdag tot en met zondag (16 februari 2020) 20% korting op Heartfulness Essentials. Wil je meteen een kijkje nemen? Klik dan hier.

Ben jij klaar voor onvoorwaardelijke (zelf)liefde?

Ben jij klaar voor onvoorwaardelijke (zelf)liefde?

0 reacties

Gerelateerde artikelen

CONTACT

VOLG ONS OP

SPOTLIGHT