Je herkent het waarschijnlijk wel. Je bent bezig met de laatste 30% van je project. En daar hik je enorm tegenaan. Je bent er eigenlijk wel klaar mee, hebt er niet zoveel zin meer in en er komt voor je gevoel maar geen einde aan dat ‘laatste loodje’. Op zo’n moment zijn we geneigd om veel van onszelf te tolereren. Zeker wanneer je vanuit huis werkt. Je checkt even snel je WhatsApp, draait een wasje en ruimt meteen je huis even op, ook al verlies je daarmee tijd en focus. Die dingen zijn op dat moment ineens véél interessanter, terwijl je al die taakjes prima na werktijd kan doen. 

Kies wat bij jou past: bekijk onderstaande video of lees de blog verder!

Zelfzorg voor je bedrijf

Maar toch tolereer je het van jezelf. Je blijft WhatsAppjes beantwoorden en jezelf afleiden… De vraag is: waar help ik mezelf nou echt mee? Op persoonlijk vlak zou ik mezelf afvragen: wat is goede zelfzorg? Met welke keus of actie help ik mezelf het meest op de lange termijn?

De vraag is: waar help ik mezelf nou echt mee? Wat is goede zelfzorg?

In dit geval kan je dat vertalen naar: wat is goede zelfzorg voor mijn bedrijf? Kijk naar wat je allemaal tolereert. Waar zit jouw afleiding in? Wat doe je dat zorgt dat je niet met het grotere plaatje bezig bent? Stel jezelf ook de vraag: wat zou er gebeuren als je dat wat je tolereert, omzet naar iets wat juist een productieve uitwerking heeft op je werk?

 

Plan je werk in: werk in blokken

Voor mij is plannen en in blokken werken de manier om ook die laatste loodjes voor elkaar te krijgen. Geen losse klusjes, maar gedegen tijd om echt even te knallen aan die ene taak. Ik maak afspraken met mezelf en plan mijn beste tijd(waarin ik het beste kan werken en de meeste focus heb) in voor deze klus. Voor mij is dat mijn ochtendtijd. Dus van 9:00 tot 13.00 besteed ik aan mijn klus. Geen e-mails checken, geen ‘waan van de dag’, geen belletjes tussendoor. Pure focus voor een maximale outcome. De middag gebruik ik dan bijvoorbeeld om mijn mails te beantwoorden, mijn klanten te berichten en te overleggen met mijn assistent. Ah en niet te vergeten, neem gerust pauzes! Maar laat je niet verleiden om toch nog even op social media te gaan, even te appen, enz. Blijf trouw aan jezelf en jouw afspraak, nogmaals: juist op die manier krijg jij die maximale output!

Blijf trouw aan jezelf en jouw afspraak. Juist op die manier krijg jij die maximale output!

Mind-game van je ego

Al dat uitstellen en die afleidingen die je tolereert? Het zit allemaal tussen je oren, als een soort ‘mind-game’. Een manier van je ego om maar niet bezig te hoeven zijn met die laatste 30%. Maar wanneer je jezelf scherp houdt, heb je aan het einde van de dag enorme stappen gezet en je project afgerond. En ik garandeer je: dat is waar de echte voldoening om de hoek komt kijken! Op die manier voel  je ook meteen inspiratie om de volgende dag weer net zo productief en efficiënt aan de slag te gaan. 

De inspiratievraag aan jou is nu: wat wil jij? Wil je werken met wat je tolereert, of ga je vandaag nog beginnen met wat echt voor jou werkt? Voorkom uitstellen en voel je meteen beter! 

 

Ik ben benieuwd wat deze blog voor jou doet. Pak jij het op dezelfde manier aan, of heb je andere tips en trics? Laat het ons en andere lezers vooral weten!